Ombre cheesecake

 


Potrebno je:

125gr maslaca
100gr secera u prahu
300gr mljevenog keksa
120gr gaziranog soka od pomorandze

600gr krem sira
250gr secera u prahu
400ml slatke pavlake
300gr kisele pavlake
2 kesice zelatina
100ml vode

400gr malina
200ml vode
70gr secera
1 kesica vanilin secera
1 kesica zelatina
50ml vode

crvena prehrambena boja

Priprema:

1. Umutiti mikserom maslac sa secerom u prahu, dodati keks pa jos sve zajedno mutiti.Sipati sok, sve presuti u kalup ( 26cm ) izravnati i ostaviti da se hladi.

2. Zelatin preliti sa hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Krem sir pomijesati sa secerom u prahu i umutiti kasikom. Umutiti slatku pavlaku i postepeno je dodavati krem siru. Isto uraditi i sa kiselom pavlakom, i sve sjediniti. Nabubreli zelatin zagrijati na tihoj vatri i dodati mu kasiku fila, dobro promijesati pa sve vratiti u fil. Promijesati , pa fil podijeliti na 4 dijela. Jedan fil ostaviti u bijeloj boji      a preostala 3 nijansirati sa  crvenom prehrambenom bojom.

3. Preko keksa staviti prvo bijeli fil pa redom od svjetlije ka tamnijoj nijansi.Ostaviti u frizider da se hladi.

4. Za vocni dio fila prvo zelatin preliti sa vodom da nabubri. Malinama dodati secer i vanilin secer sve izblendirati sipati vodu i staviti da se kuva. Kada pocne da kljuca kuvati jos 5 minuta. Kuvani vocni fil procijediti kroz cjediljku i dodati zelatin. Ostaviti da se prohladi pa ga lagano sipati preko fila. Ovaj fil je tecan ali hladjenjem ce se steci.

5. Uzivajte!

Коментари