Potrebno je:
3 zumanca
1 jaje
3 kasike secera
3 kasike tople vode
2 kasike brasna
1 kasicica praska za pecivo
800ml vode
13 kasika secera
3 pudinga od vanile
3 bjelanca
1 puding od vanile
350ml mlijeka
3-4 kasike secera
300ml slatke pavlake
50gr bijele cokolade
Priprema:
1. Pjenasto umutiti zumanca i jaje sa secerom, dodati toplu vodu, brasno i pr. za pecivo. Sve sjediniti i smjesu sipati u kalup (25x25) peci na 200 stepeni oko 10 minuta.
2. U 700ml vode sipati 10 kasika secera i staviti da prokuva, u preostalih 100ml staviti puding pomijesati i sipati u vrelu vodu. Skuvati puding uz neprestano mijesanje. Bjelanca umutiti sa 3 kasike secera, da se dobije cvrst snijeg. U umucena bjelanca dodavati kasiku po kasiku vrelog pudinga i sve dobro sjediniti.
3. Pripremljeni krem sipati preko kore i dobro ohladiti.
4. Skuvati puding sa mlijekom i secerom i ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku i sjediniti je sa ohladjenim pudingom. Premazati preko krema i posuti narendanom bijelom cokoladom.
5. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар