Limburska pita

 


Potrebno je:

Marmelada od pomorandze 

1 pomorandza
240gr secera
1 limun

Tijesto

100ml mlijeka 
2 kas secera 
kesica kvasca
200gr brasna
prstohvat soli
30gr margarina ili maslaca
1 zumance

Fil od pirinca

400ml mlijeka
100gr pirinca
100ml slatke pavlake
2 jaja 
50gr secera

Dekoracija

250gr slatke pavlake
50gr bijele cokolade


Priprema:

1. Pomorandzu dobro oprati toplom vodom i staviti je da se kuva najmanje sat vremena da skroz omeksa. Kada se skuva isjeci je na sitne kockice  zajedno sa korom , dodati sok i narendanu koricu limuna, a zatim sve proprziti sa secerom i vrlo malo vode da se dobije marmelada.

2. Pirinac skuvati sa mlijekom i slatkom pavlakom. Ostaviti da se prohladi.

3. Mlijeko za tijesto ugrijati da bude mlako pa dodati secer i kvasac da malo nadodje. U brasno dodati zumance, maslac, so i nadosli kvasac pa sve zamijesiti i ostaviti na toplom da se tijesto udvostruci.

4. Nadoslo tijesto razvuci u krug i prebaciti ga u kalup za tart ali tako da i ivice kalupa budu oblozene tijestom. Tijesto malo pritisnuti rukom i izbockati viljuskom .

5. Pjenasto umutiti 2 jaja sa 50gr secera i pomijesati sa pirincem, Smjesu sipati preko tijesta i peci na 190 stepeni oko 30 minuta. 

6. Pecenu pitu ohladiti pa premazati sa vec pripremljenom marmeladom od pomorandze.

7. Dekorisati sa umucenom slatkom pavlakom i narendanom cokoladom

Коментари