Potrebno je:
Marmelada od pomorandze
1 pomorandza
240gr secera
1 limun
Tijesto
100ml mlijeka
2 kas secera
kesica kvasca
200gr brasna
prstohvat soli
30gr margarina ili maslaca
1 zumance
Fil od pirinca
400ml mlijeka
100gr pirinca
100ml slatke pavlake
2 jaja
50gr secera
Dekoracija
250gr slatke pavlake
50gr bijele cokolade
Priprema:
1. Pomorandzu dobro oprati toplom vodom i staviti je da se kuva najmanje sat vremena da skroz omeksa. Kada se skuva isjeci je na sitne kockice zajedno sa korom , dodati sok i narendanu koricu limuna, a zatim sve proprziti sa secerom i vrlo malo vode da se dobije marmelada.
2. Pirinac skuvati sa mlijekom i slatkom pavlakom. Ostaviti da se prohladi.
3. Mlijeko za tijesto ugrijati da bude mlako pa dodati secer i kvasac da malo nadodje. U brasno dodati zumance, maslac, so i nadosli kvasac pa sve zamijesiti i ostaviti na toplom da se tijesto udvostruci.
4. Nadoslo tijesto razvuci u krug i prebaciti ga u kalup za tart ali tako da i ivice kalupa budu oblozene tijestom. Tijesto malo pritisnuti rukom i izbockati viljuskom .
5. Pjenasto umutiti 2 jaja sa 50gr secera i pomijesati sa pirincem, Smjesu sipati preko tijesta i peci na 190 stepeni oko 30 minuta.
6. Pecenu pitu ohladiti pa premazati sa vec pripremljenom marmeladom od pomorandze.
7. Dekorisati sa umucenom slatkom pavlakom i narendanom cokoladom
Коментари
Постави коментар