Potrebno je:
500gr mljevenog cureceg mesa
1cen bijelog luka
2 kasike prezle
so, biber, suvi zacin
1 kasicica mljevene paprike
palenta
maslinovo ulje, so
Priprema:
1. U curece mljeveno meso dodati zacine, prezlu i sitno sjeckani bijeli luk. Sve dobro sjediniti i ostaviti da odstoji najmanje 1 sat, najbolje bi bilo preko noci.
2. Od pripremljenog mljevenog mesa praviti kuglice jednake velicine i prziti ih u dubokom ulju na laganoj vatri.
3. Przene kuglice poredjati na stapice za raznjice.
4. Kao prilog pripremiti palentu. U serpu sipati 3 solje ( 2dl ) vode, so i 1 kasiku maslinovog ulja. Kada voda prokuva lagano dodavati 1 solju palente i neprestano mutiti na laganoj vatri nekoliko minuta.
5. Kuvanu palentu presuti na pek papir, prekriti drugim papirom i oklagijom razvuci do zeljene debljine.
Ostaviti da se ohladi.
6. Ohladjenu palentu isjeci na stapice. Stapice poredjati u pleh za pecenje posuti sa malo maslinovog ulja i peci na 200 stepeni 10-15 minuta.
7. Uz ove kuglice i palentu dobro se slaze neki ljuti i neki blagi sos.
8. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар