Potrebno je:
2 glavice crnog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 zuta paprika
2 cena bijelog luka
2 veca paradajza
1 sargarepa
600 gr pileceg filea
100ml paradajz pelata
200gr pirinca
so, biber, suvi zacin
maslinovo ulje
Priprema:
1. Na zagrijanom maslinovom ulju proprziti crni luk izrezan na rebarca dok ne omeksa. Dodati pileci file isjeckan na kockice, sve lagano prziti nekoliko minuta.
2. Paprike isjeci na kockice , sargarepu na kolutice pa dodati u vok da se dinsta sa piletinom i lukom.
3. Paradajzu odstraniti kozicu i isjeckati, pa ga ubaciti u ostale sastojke, dodati i sitno sjecen bijeli luk.
4. Pirinac oprati i dodati ga povrcu, sipati pola case vode i sve lagano pomijesati, na kraju dodati i pelato, smanjiti temperaturu i poklopiti. S vremena na vrijeme lagano pomijesati .Zaciniti. Dinstati dok povrce i pirinac budu kuvani ( po potrebi dodavati jos malo vode).
5. Dodati po zelji i chilly papricicu. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар