Djuvec

 

Potrebno je:

2 glavice crnog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 zuta paprika
2 cena bijelog luka
2 veca paradajza
1 sargarepa
600 gr pileceg filea
100ml paradajz pelata
200gr pirinca
so, biber, suvi zacin
maslinovo ulje


Priprema:

1. Na zagrijanom maslinovom ulju proprziti crni luk izrezan na rebarca dok ne omeksa. Dodati pileci file isjeckan na kockice, sve lagano prziti nekoliko minuta. 

2. Paprike  isjeci na kockice , sargarepu na kolutice pa dodati u vok da se dinsta sa piletinom i lukom. 

3. Paradajzu odstraniti kozicu i isjeckati,  pa ga ubaciti u ostale sastojke, dodati i sitno sjecen bijeli luk.

4. Pirinac oprati i dodati ga povrcu, sipati pola case vode i sve lagano pomijesati, na kraju dodati i pelato, smanjiti temperaturu i poklopiti. S vremena na vrijeme  lagano pomijesati .Zaciniti. Dinstati dok povrce i pirinac budu kuvani ( po potrebi dodavati jos malo vode).

5. Dodati po zelji i chilly papricicu. Uzivajte!


 



Коментари