Piletina Napolitana

 


Potrebno je:

700gr pileceg filea
250gr mozarelle
3 jaja 
brasno
prezla
so biber 


250gr paradajz pelata
maslinovo ulje 
1 cen bijelog luka
kasicica origana
kasicica secera
so ,biber ,suvi zacin
kasicica ljute mljevene paprike


Priprema:

1. Pileci file izrezati na snicle, posoliti i pobiberiti. Svaku sniclu uvaljati prvo u brasno  pa u jaja i onda
 u prezle. 

2. Snicle prziti u dubljem ulju na laganoj vatri pa ih vaditi na ubrus da se ocijedi visak masnoce, a onda ih poredjati u pleh oblozen pek papirom.

3. Na maslinovom ulju proprziti bijeli luk . Dodati paradajz pelato i sve kuvati na laganoj vatri.Kada se sos zgusne dodati zacine: origano, so, biber, suvi zacin,  mljevenu papriku, secer.       

4. Na svaku sniclu staviti pripremljeni sos od paradajza i kolutove mozarelle. Snicle staviti u zagrijanu pecnicu na 200 stepeni 5-6 min. dok se mozarella otopi.

5. Sluzite ih tople uz prilog po zelji ( pomfrit, pire krompir, salata) Uzivajte!

Коментари