Potrebno je:
300gr mljevene plazme
130gr maslaca
100gr secera u prahu
50gr rendane crne cokolade
130gr gaziranog soka od pomorandze
300ml slatke pavlake
2 kesice slaga
200ml mlijeka
100gr secera u prahu
200gr kisele pavlake (20% m.m.)
120gr mljevene plazme
300gr jagoda
Priprema:
1. Umutiti maslac sa secerom u prahu, dodati cokoladu, keks i na kraju sok. Sve sjediniti pa smjesu prebaciti u kalup precnika 26 cm i izravnati. Staviti u frizider na hladjenje.
2. U posudu staviti mlijeko i slag iz kesice pa umutiti mikserom, dodati slatku pavlaku i sve zajedno mutiti dok smjesa ne postane cvrsta. Dodati secer i kiselu pavlaku pa rucno pomijesati.
3. Smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati 120 gr plazme i sjediniti fil. Rasporediti ga preko keksa u kalupu.
4. Jagode prerezati na pola i rasporediti ih preko fila. Preko voca premazati i drugi dio fila.
5. Tortu dobro ohladiti i dekorisati po zelji. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар