Kremasta torta


 Potrebno je:

300gr mljevene plazme
130gr maslaca
100gr secera u prahu 
50gr rendane crne cokolade
130gr gaziranog soka od pomorandze


300ml slatke pavlake
2 kesice slaga
200ml mlijeka
100gr secera u prahu
200gr kisele pavlake (20% m.m.)


120gr mljevene plazme 
300gr jagoda


Priprema:

1. Umutiti maslac sa secerom u prahu, dodati cokoladu, keks i na kraju sok. Sve sjediniti pa smjesu prebaciti u kalup  precnika 26 cm i izravnati. Staviti u frizider na hladjenje.

2. U posudu staviti mlijeko i  slag iz kesice pa umutiti  mikserom,  dodati slatku pavlaku i sve zajedno mutiti dok smjesa  ne postane cvrsta. Dodati secer i kiselu pavlaku pa rucno pomijesati.

3. Smjesu podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati 120 gr plazme i  sjediniti fil. Rasporediti ga preko keksa u kalupu. 

4. Jagode prerezati na pola i rasporediti ih preko fila. Preko voca premazati i drugi dio fila.

5. Tortu dobro ohladiti i dekorisati po zelji. Uzivajte!




Коментари