Potrebno je:
150gr kokosa
1l mlijeka
120gr secera
60gr brasna
60gr gustina
2 kasike kakaoa
100gr cokolade
100gr margarina
200ml slatke pavlake
Priprema:
1. U pleh od sporeta ravnomjerno posuti kokos po citavoj povrsini.
2. U oko 200ml mlijeka umutiti kakao, brasno, gustin da nema grudvica. Ostatak mlijeka sa secerom staviti da provri. Vrelom mlijeku dodati prethodno sjedinjenu smjesu i kuvati kao puding.
3. Kuvani puding skloniti sa vatre i dodati cokoladu izlomljenu na kockice i margarin, sve mijesati dok se ne rastopi i sjedini.
4. Vrelu kremu ravnomjerno rasporediti po kokosu i ostaviti u frizideru da se hladi jedno 2 sata.
5. Umutiti slatku pavlaku pa je premazati preko ohladjenog i stegnutog krema.
6. Uzeti ostar noz pa presjeci na pola po duzoj strani pleha, a zatim sjeci po siroj strani da ukupno bude 12 traka.
7. Uzeti spatulu (noz) pa pomocu nje lagano urolati svaku traku u rolnicu ( slicno sarmi). Pospite ih preostalim kokosom iz pleha.
8. Dobro rashladiti i uzivajte!
Коментари
Постави коментар