Slatka sarma

 


Potrebno je:

150gr kokosa
1l mlijeka 
120gr secera
60gr brasna 
60gr gustina
2 kasike kakaoa
100gr cokolade
100gr margarina

200ml slatke pavlake


Priprema:

1. U pleh od sporeta ravnomjerno posuti kokos po citavoj povrsini.

2. U oko 200ml mlijeka umutiti kakao, brasno, gustin da nema grudvica. Ostatak mlijeka sa secerom staviti  da provri. Vrelom mlijeku dodati prethodno sjedinjenu smjesu i kuvati kao puding. 

3. Kuvani puding skloniti sa vatre i dodati cokoladu izlomljenu na kockice i margarin, sve mijesati dok se ne rastopi i sjedini. 

4. Vrelu kremu ravnomjerno rasporediti po kokosu i ostaviti u frizideru da se hladi  jedno 2 sata.

5. Umutiti slatku pavlaku pa je premazati preko ohladjenog i stegnutog krema.

6. Uzeti ostar noz pa presjeci na pola po duzoj strani pleha, a zatim sjeci po siroj strani da ukupno bude 12 traka.

7. Uzeti spatulu (noz) pa pomocu nje lagano urolati svaku traku  u rolnicu ( slicno sarmi). Pospite ih preostalim kokosom iz pleha.

8. Dobro rashladiti i uzivajte!

Коментари