Potrebno je:
6 jaja
6 kasika secera
3 kasike ulja
3 kasike kakaa
6 kasika brasna
1 prasak za pecivo
500 ml vode
230 gr secera
700 ml mlijeka
180 gr secera
7 kasika brasna
250 gr putera
200 gr cokolde
50 ml mlijeka
2 kasike ulja
Priprema:
1. Odvojiti bjelanca od zumanaca , pa bjelanca pjenasto umutiti dodajuci kasiku po kasiku secera. Dodati zumanca neprestano muteci i ulje.Sjediniti brasno, kakao i prasak za pecivo pa dodati prethodnoj smjesi, sve lagano izmijesati , sipati u podmazan pleh velicine 22 x 37 ( djuvecar ) i peci na 180 stepeni 15-20 minuta
2. Kad se kora ispece staviti vodu sa secerom da prokuva i kuvati 5 minuta. Dok je vrelo preliti preko tople kore. Ostaviti da se ohladi i da kora upije tecnost.
3. U 500 gr pripremljenog mlijeka staviti secer da prokuva, a ostatak mlijeka 200ml pomijesati sa brasnom da ne bude grudvica pa sipati u vrelo mlijeko i skuvati kao puding. Ostaviti da se ohladi. Umutiti puter i dodati mu kasiku po kasiku ohladjene kreme, mutiti dok se ne dobije fina pjenasta smjesa, premazati preko kore.
4. Na laganoj vatri u serpici staviti mlijeko , ulje i izlomljenu cokoladu sve mutiti da se cokolada otopi i da se sve sjedini pa premazati preko fila. Kolac dobro ohladiti.
5. Uzivajte!
4.
Коментари
Постави коментар