3 krompira srednje velicine
4 sargarepe
300 gr sunke
250 gr zutog sira
300 gr kiselih krastavaca
6 jaja
300 gr kisele pavlake
350 gr majoneza
so
Priprema :
1. Krompir i sargarepu skuvati u slanoj vodi i ostaviti da se ohlade.
2. Majonez i pavlaku sjediniti.
3. Na dnu staklene posude rasporediti izrendani krompir, preko premazati pripremljeni preliv u tankom sloju Zatim rasporediti i izrendanu sargarepu pa premazati prelivom. Sledeca na redu je sunka ( sve sastojke izrendati ) preko svakog sloja ide preliv, zatim ide zuti sir pa kiseli krastavci .
4. Skuvati jaja , ohladiti ih i oljustiti. Odvojiti bjelanca od zumanaca. Bjelanca izrendati i staviti ih preko kiselih krastavaca zatim ponovo premazati ostatkom preliva i na kraju posuti izrendana zumanca ( koja izgledaju kao cvijet mimoze po kojoj je ova salata i dobila ime)
5.Salatu dobro ohladiti u frizideru bar 2-3 sata.
6. Lagana salata , odlicno ide kao prilog uz neko meso ili suhomesnato.
7. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар