Mimoza salata


 Potrebno je:

3 krompira srednje velicine 
4 sargarepe
300 gr sunke
250 gr zutog sira
300 gr kiselih krastavaca
6 jaja
300 gr kisele pavlake
350 gr majoneza
so

Priprema :


1. Krompir i sargarepu skuvati u slanoj vodi i ostaviti da se ohlade. 

2. Majonez i pavlaku sjediniti. 

3. Na dnu staklene posude rasporediti izrendani krompir, preko premazati  pripremljeni preliv u tankom sloju Zatim rasporediti i izrendanu sargarepu pa premazati prelivom. Sledeca na  redu je sunka ( sve sastojke izrendati )  preko svakog sloja ide preliv, zatim ide zuti sir pa kiseli krastavci . 

4. Skuvati jaja , ohladiti ih i oljustiti. Odvojiti bjelanca od zumanaca. Bjelanca izrendati i staviti ih preko kiselih krastavaca zatim ponovo premazati ostatkom preliva i na kraju posuti izrendana zumanca ( koja izgledaju kao cvijet mimoze po kojoj je ova salata i dobila ime)

5.Salatu dobro ohladiti u frizideru bar 2-3 sata.
 
6. Lagana salata , odlicno ide kao prilog uz neko meso ili suhomesnato.

7. Uzivajte!

Коментари