Kolac sa izvanredno izbalansiranim ukusima, predstavlja pravi uzitak za sve koji su ga probali. Vrijedi svaki minut vremena utrosenog u njegovoj pripremi.
Potrebno je:
5 jaja
5 kasika secera
50ml ulja
3 kasike brasna
2 kasike kakaoa
1 prasak za pecivo
150ml mlijeka
2 kesice slag krema od vanile
200ml mlijeka
700gr kisele pavlake
200gr secera u prahu
400gr mljevenog plazma keksa
50ml mlijeka
kocka margarina
150gr cokolade
Priprema:
1. Odvojiti zumanca od bjelanaca. Umutiti bjelanca uz dodavanje secera, dodati zumanca i ulje.
2. Pomijesati brasno, kakao i prasak za pecivo. Suve sastojke dodati umucenim jajima i sve lagano sjediniti.
3. Pleh velicine 35x20 premazati uljem i sipati pripremljenu smjesu . Peci na 180 stepeni 15 do 20 min.
4. Peceni biskvit ostaviti da se prohladi 10 min. pa ga preliti sa 150ml hladnog mlijeka. Ostaviti da se skroz ohladi.
5. Za fil umutiti slag sa mlijekom. U posebnoj posudi staviti kiselu pavlaku dodati secer u prahu i izmutiti. Umucenu pavlaku sjediniti sa slagom. Dodati plazmu i sve dobro pomijesati.
6. Na ohladjen biskvit nanijeti priremljeni fil i rasporediti ga.
7. U serpici na laganoj vatri ugrijati mlijeko dodati margarin i cokoladu isjeckanu na komadice i mutiti dok se cokolada ne istopi i dobije glatka smjesa. Preliti preko fila od keksa.
8. Kolac dobro ohladiti.
9. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар