Potrebno je:
400gr mekog brasna
4 jaja
krem sir
spanac ili blitva
700gr mljevenog mesa
hlebne mrvice
so, biber, suvi zacin
2 cena bijelog luka
1 kasicica mljevene paprike
300ml pasiranog paradajza
1 glavica crnog luka
so,biber
maslinovo ulje
origano
1 kasicica secera
3-4 listica svjezeg bosiljka ( moze i pola kasicice suvog )
parmezan
2 cena bijelog luka
Priprema:
1. Sipati brasno u ciniju, pa u sredini napraviti rupu i dodati jaja. Umijesiti glatko tijesto. Napraviti lopticu , umotati u prozirnu foliju i ostaviti u frizideru jedno sat vremena.
2. Od mesa, prezle, bijelog luka i zacina umijesiti smjesu i praviti manje kuglice. Svaku kuglicu uvaljati u brasno i prziti na zagrijanom maslinovom ulju da bi se napravila korica. Proprzene kuglice skloniti iz voka pa u istom ulju dodati sitno sjeckani ili izblendirani crni luk.
3. Kada se luk proprzi dodati pasirani paradajz soljicu vode i kad to provri vratiti mesne kuglice i sve kuvati na laganoj vatri jedno sat vremena. Ukolko je potrebno moze se dodati jos malo vode.
4. Pred sami kraj dodati bijeli luk, origano,bosiljak, secer i zaciniti po ukusu. Dinstati jos 5-10 min .
5. Tijesto podijeliti na dva dijela i razvuci oklagijom sto je tanje moguce. Okruglom modlom vaditi krugove o puniti ih sa pripremljenom smjesom od krem sira i spanaca. Preklopiti i lagano krajeve pritisnuti viljuskom.
6. Pripremljene raviole kuvati u slanoj vodi. Kuvane ih sjediniti sa mesnim kuglicama.
7. Preko izrendati sir parmezan.
8. Uzivajte!
Коментари
Постави коментар